Logo icoon InnerHealth by Marleen

Iedereen is uniek

Individuele begeleiding naar een gezonder en fitter leven

Je DNA staat vast, dat is onze genetica. De epigenetica, daarentegen, kan veranderen en daarmee invloed hebben op je gezondheid en op de kans op ontwikkeling van klachten en ziektebeelden of niet. Facetten die je kan beïnvloeden zijn bijvoorbeeld je voeding, leefstijl (denk aan roken/slaap/stress/werk etc) en beweging, maar ook de mensen waarmee je omgaat in je leven. Dit is waar de orthomoleculaire therapie zich op focust en de brug slaat tussen de reguliere en alternatieve gezondheidszorg.

In mijn 1 op 1 traject gaan we samen op zoek naar waar er mogelijke disbalansen zijn in je lichaam die voor klachten zorgen. We kijken naar je voedingspatroon en leefstijl (denk aan beweging, stress, slaap en ontspanning).

Waar nodig kunnen we laboratoriumtesten uitvoeren om zeker te weten hoe het gesteld is met bijvoorbeeld je organen, vitamine en mineralen waardes, ontlastingspatroon, hormonenbalans etc.

In het behandelplan ontvang je van mij persoonlijk voedings- en leefstijladvies met eventueel supplementen ter aanvulling.

Amandelen in wit bakje op houtenplank
Wc rollen

Onze darmen worden ook wel ons tweede brein genoemd. Onze darmflora is van belang voor onze gezondheid en daarom willen we daar goed voor zorgen.

Man springt energiek in de lucht

Energie is de belangrijkste brandstof voor het lichaam om de dag door te komen. Ons lichaam werkt heel slim door de energie te verdelen waar het voor nodig is. We willen dan ook graag dat de energie naar de systemen gaat in ons lichaam die voor ons werken en niet tegen ons.

vrouw liggend op bek met buikkrampen

De balans van onze hormonen is van vitaal belang voor de werking van vele systemen in ons lichaam. Wanneer onze hormonen uit balans zijn, merken we dat al gauw aan veel facetten in ons leven.

Hoe ziet een traject eruit?

Allereerst hebben we een telefonisch kennismakingsgesprek. Daarna stuur ik intake vragenlijsten en een voedingsdagboek op om bij te houden. Op basis van die informatie gaan we het intakegesprek in.

Tijdens de intake zullen we bepalen waar we ons op gaan focussen en of er aanvullend onderzoek gedaan mag worden voor meer informatie. Hierna zal al dan niet het onderzoek worden uitgevoerd en zal ik de resultaten analyseren en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan schrijven die we uitvoerig zullen bespreken tijdens het tweede consult.

Op basis daarvan is het aan jou om de adviezen op te volgen en de aanpassingen door te voeren in je leefstijl.

In tussentijd houden we contact met elkaar om de voortgang te bespreken. Gemiddeld komt het neer op 5 consult-uren in een traject, verspreid over 8 à 16 weken met eventueel contact tussendoor via de mail en/of WhatsApp.

Daarnaast sta ik open om aangepaste wensen te bespreken en te zien hoe ik je daarbij kan ondersteunen.

Wc rollen
background image - white stone

Darmherstel

Voor een optimale darmflora en gezonde darmbacteriën

Heb je last van een opgeblazen gevoel na het eten, is je ontlasting niet goed of zeer wisselend, ervaar je maagzuur problemen, heb je allergieën, huidklachten en/of hormonale en mentale klachten die je niet kan verklaren? Dit kan allemaal vanuit je darmen komen.

Je bent wat je eet, zeggen ze. En daar geloof ik in. Alles wat we eten heeft impact op hoe we ons voelen. Onze darmen worden ook wel ons tweede brein genoemd.

Onze darmflora is van belang voor onze gezondheid en daarom willen we daar goed voor zorgen. Wanneer je te vaak en/of verkeerde voeding eet, kan dit hele nadelige gevolgen hebben.

In het darmherstel traject gaan we samen onderzoeken waar je klachten vandaan komen, middels een ontlastingsonderzoek. We gaan aan de slag om goed voor je darmen te zorgen en daarmee voor je hele gezondheid!

In dit traject ontvang je ook een receptenboekje van mij om je op weg te helpen. 

Ik kwam bij Marleen omdat ik aanhoudende stressklachten en darmproblemen had. Ik had tevergeefs al van alles geprobeerd. Door het uitvoeren van uitgebreide analyses en tests, kijkt zij naar de werking van mijn unieke lichaam en naar welke nuttige aanpassingen te maken in mijn levensstijl. Geen quick fix pilletje, maar duurzame adviezen die een weerslag hebben gehad op mijn algehele gezondheid. Mijn stressklachten en darmproblemen zijn aanzienlijk gereduceerd aan de hand van de behandeling en adviezen van Marleen.

Energieherstel

Bij (chronische) vermoeidheid

Heb je last van weinig energie? Wordt je vaak vermoeid wakker? Slaap je niet goed? Er kan van alles ter grondslag liggen aan deze klachten.

In het energieherstel traject gaan we samen aan de slag met voeding en aanpassingen in je leefstijl om je energieniveau weer op peil te krijgen.

Dit traject is ook erg geschikt voor wanneer je klachten ervaart van een burn-out, of wanneer je hiervan herstellende bent. 

In dit traject ontvang je ook een receptenboekje van mij om je op weg te helpen.

Man springt energiek in de lucht
background image - texture textile

Marleen heeft mij heel goed geholpen bij mijn klachten van obstipatie. Zij heeft destijds mijn voedingspatroon met mij doorgenomen en mij geadviseerd te stoppen met één van de supplementen die ik slikte. Sindsdien is er een forse verbetering van de stoelgang en voel ik mij veel energieker. Verder heeft zij mij geadviseerd over het gebruik van diverse gezonde vetten en oliën zodat er een goede verhouding van omega 3 en omega 6 in mijn lichaam ontstaat. Op haar voorstel ben in overgestapt van het gebruik van visolie in capsules naar vloeibare visolie van het zuiverste soort uit de arctische wateren voor de Noorse kust. Door deze simpele aanpassing voel ik mij ook energieker dan voorheen.

vrouw liggend op bek met buikkrampen
background image - texture textile

Hormonen in balans

Bij PMS, PCOS, Overgangsklachten en andere menstruele klachten

Heb je last van PMS, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen of stemmingswisselingen die je niet goed kan verklaren?

De balans van onze hormonen is van vitaal belang voor de werking van vele systemen in ons lichaam. Wanneer onze hormonen uit balans zijn, merken we dat al gauw aan veel facetten in ons leven.

In het Hormonen in Balans traject gaan we samen onderzoeken hoe het gesteld is met jouw hormonen en hoe we door middel van voeding en leefstijlaanpassingen hier weer grip op kunnen krijgen en de balans kunnen herstellen. We kunnen hierbij ook gebruik maken van laboratorium onderzoeken om de hormonenbalans in kaart te brengen.

In dit traject ontvang je ook een receptenboekje van mij om je op weg te helpen.

Ashwagandha is zeer effectief geweest in het verlagen van mijn stressniveaus. Ik voel me rustiger en kan beter omgaan met stress. Een fijne bijkomstigheid van het gebruik van GABA is dat het helpt bij overgangsklachten, zoals opvliegers en zweten.

Extra mogelijkheden

Veelgestelde vragen

Orthomoleculaire therapie valt onder alternatieve geneeskunde en wordt niet vergoed vanuit je basisverzekering.

Natuurlijk kan dat. Ik geef de voorkeur om elkaar face to face te zien, maar we kunnen altijd consulten online doen.

Een traject bij mij bestaat uit een intake, vervolgconsult(en), eventueel onderzoek en persoonlijk aangepaste begeleiding. Een traject bestaat uit gemiddeld 3 consulten wat neerkomt op 5 uur begeleiding voor €575 (incl. 21% btw) per pakket, inclusief receptenboekje, e-book, voorbereiding, administratie en exclusief onderzoekskosten en supplementen.

Een los consult kost 115 euro per uur.
Een half consult van 30 minuten kost 57,50 euro.
Een intake van 1,5 uur kost 230 euro.

Tarieven zijn inclusief 21% btw en exclusief voorbereidingstijd, administratie, labonderzoeken en supplementen.

Voor losse aanvragen via de mail, voorbereidingstijd en administratietijd reken ik met een uurtarief van 90,75 euro.

Dit is van tevoren lastig in te schatten, omdat het compleet afhankelijk is van je klachten en waar we tegen aan lopen tijdens het traject. Wat heb jij nodig? Wel hanteer ik richtlijnen waarbij je in 3 à 4 consulten goed resultaat kan behalen voor een verandering in je leefstijl. Dit kan zo tussen de 8 weken en 16 weken duren.

Voor iedereen die de controle over zijn/haar gezondheid terug wil en zich weer fit, gezond en energiek wil voelen. Orthomoleculaire therapie is bij uitstek geschikt om in te zoomen op waar vage klachten vandaan komen, eventueel door middel van laboratorium onderzoeken en op basis daarvan een gericht persoonlijk behandelplan te maken met aanpassingen in de leefstijl en voeding en eventueel supplementen om zo verbeteringen te kunnen ervaren.

Iedereen is uniek en ieder persoon en lichaam werkt anders. Ik geloof zeker dat ik je kan helpen, als jij de juiste motivatie hebt om aanpassingen te doen, kunnen we samen op zoek gaan naar de oorzaak van je klachten en uitzoeken wat de beste behandeling hiervoor is.

Ik heb handige tools om daar achter te komen. Aan de hand van een intake vragenlijst en een voedingsdagboek kan ik enorm veel achterhalen en door er samen over te praten, komen we zeker tot en stappenplan aangepast op jouw wensen!

Dan nodig ik je graag uit voor een gratis kennismaking om te bespreken waar jij graag geholpen bij wordt, om dan te kijken of ik dat voor je kan betekenen.

Als je intrinsiek gemotiveerd bent om aanpassingen te doen in je leefstijl om je gezonder, fitter en energieker te voelen, dan is orthomoleculaire therapie zeker iets voor jou. Door samen in te zoomen op mogelijke disbalansen in je lichaam en je leefstijl onder de loep te nemen, kunnen we heel gericht te werk gaan waar aandacht nodig is en om zo mooie resultaten te kunnen behalen.

Jazeker, gericht op de vitaliteit en gezondheid van medewerkers! Stuur me een mailtje met je vraag en dan maak ik een offerte passend bij de wensen van je bedrijf. Kosten voor lezingen zijn exclusief BTW.

Neem contact op

Welke dagen hebben jouw voorkeur?